Seier på heimebane

Pressemelding fra SERX 04.03.17:

Evjen overlegen på hjemmebane

Sondre Evjen var overlegen da Rally X On Ice gjestet Fuglehaugen Motorsenter på Gol lørdag. Nå ligger han på en andreplass sammenlagt foran finalerunden i vintermesterskapet kommende helg. 

Tusenvis at tilskuere var på plass da Rally X On Ice gjestet Fuglehaugen Motorsenter på lørdag, og de fleste heiet på hjemmefavoritten Sondre Evjen fra NMK Gol. 19-åringen skuffet ikke hjemmepublikum, og gikk seirende ut av både første-, andre- og tredjeomgang. I fjerde omgang var han involvert i et lite uhell, men kom likevel i mål som nummer to. 

Evjen slo tilbake i semifinalen med å være raskest der også, og da hadde han beste startposisjon i finalen. 

- Nok en gang hadde jeg en perfekt start, og jeg dro i fra resten av feltet. Det var deilig, sier Sondre Evjen. 

Til slutt vant Evjen foran amerikanske Mitchell de Jong, og med Oscar Solberg på en tredjeplass. 

- Jeg er utrolig fornøyd med dagen. Det er klart jeg hadde en liten hjemmebanefordel, men jeg synes at de andre lærte banen veldig fort, så det var ikke enkelt, forklarer Evjen som vant juniorlandsfinalen i bilcross på denne banen i fjor. 

Det kan ha vært en fordel å kjøre på hjemmebane, men samtidig la det også et press på Evjen. 

- Jeg var skikkelig nervøs, men klarte heldigvis å beholde roen inne i bilen. Kjøringen gikk så å si perfekt hele dagen, og nå gleder jeg meg til finaleløpet. Jeg ligger på en andreplass sammenlagt i Rally X On Ice etter Mitchell de Jong, og nå går jeg for seier sammenlagt. Med full klaff i finalen er det mulig. 

Finalen i Rally X On Ice går i svenske Östersund kommende helg, og løpet kan sees direkte på www.svtplay.se.